Startpagina » Geo-informatieprojecten » GIS creëren en implementeren » Fasen van de implementatie van GIS

Fasen van de implementatie van GIS

Na kennis te hebben gemaakt met alle mogelijkheden van geografische informatiesystemen en het selecteren van de taak op te lossen door het project, is het noodzakelijk om te bepalen welke stappen moeten worden genomen om GIS in de onderneming te implementeren en de verdere werkzaamheden te ondersteunen. Er zijn 3 hoofdfasen van het maken van GIS-projecten in een organisatie:

Fase 1. Een GIS-project maken.

Fase 2. Uitvoering van het project op de onderneming van de klant.

Fase 3. Technische ondersteuning van het project en de verdere ontwikkeling ervan.

Fase 1. Een GIS-project maken

De eerste fase omvat de selectie van de software waarop het GIS zal worden gebouwd, waarna de structuur en logica van het toekomstige project worden ontwikkeld.

De volgende stap is het verzamelen en digitaliseren van papieren tabletten met hun verdere verbinding met het project. Als gevolg hiervan wordt een rastersubstraat gevormd, dat de basis vormt voor al het verdere werk aan informatievectorisatie.

Na het maken van het raster substraat, wordt de informatie vectorized en de database wordt ingevuld.

Als er al een bestaande kaart in elektronische vorm is, wordt deze omgezet in de eerder ontwikkelde structuur.

Fase 2. Uitvoering van het project op de onderneming van de klant.

Na voltooiing van de 1e fase wordt de software geleverd en geïnstalleerd. Wanneer u de serverversie van GIS installeert, wordt gegevenstoegang geconfigureerd en wordt de benodigde informatie beschermd.

De volgende stap is om het personeel van de klant te trainen om te werken met GIS. Indien nodig vindt de training plaats in de onderneming van de klant.

Voor een efficiënter gebruik van het project worden bedrijfsprocessen gedefinieerd in de onderneming en geïntegreerd in het GIS. Maak en configureer een rapportagesysteem in de organisatie met behulp van de tools van geografische informatiesystemen.

Fase 3. Technische ondersteuning van het project en de verdere ontwikkeling ervan.

Technische ondersteuning van het project.

Voor de verdere ontwikkeling van het project worden extra software gecreëerd en gespecialiseerde modules ontwikkeld waarmee u rekening kunt houden met de specifieke activiteiten van de klant en de functionaliteit van de geïnstalleerde GIS-oplossingen kunt uitbreiden.

Om het opleidingsniveau van specialisten die GIS gebruiken in hun werk te verbeteren, worden gespecialiseerde seminars en webinars gehouden.

Indien nodig wordt de performance van bestaande projecten geoptimaliseerd.