Startpagina » BLOG » ATM-het systeem van de energiecontrole voor cellulaire netwerkbasisstations

De werkzaamheden met betrekking tot de invoering van een online ATM-energiebewakingssysteem voor ICS (Zuid-Afrika) zijn afgerond

De werkzaamheden met betrekking tot de invoering van een online ATM-energiebewakingssysteem voor ICS (Zuid-Afrika)zijn afgerond.

WEB SCADA ATM

De huidige oplossing is gebouwd op de ATM software producten platform en is bedoeld voor complexe oplossing van problemen van technologische en noodcontrole van apparatuur, implementatie van gedetailleerde energieverbruik boekhouding.

Web SCADA ATM kan controleren:

 • Basisstations voor mobiele netwerken (BS)
 • Laadstations voor elektrische voertuigen, enz.

PROBLEMEN TAKEN

IHS Towers (UK) is een van de grootste onafhankelijke eigenaren, exploitanten en ontwikkelaars van gemeenschappelijke telecommunicatie-infrastructuur in de wereld. Een groot aantal technologische faciliteiten bevinden zich in Afrika (Kameroen, Ivoorkust, Nigeria, Rwanda, Zambia, DR Congo).

 • Grote geografische spreiding van objecten, vaak in moeilijk bereikbare gebieden, complexe en kostbare logistiek.
 • Afwezigheid van onderhoudspersoneel, dreiging van vandalisme.
 • Eliminatie van ongevallen “in feite” met een grote vertraging.
 • Hoge logistieke kosten tijdens spoedwerkzaamheden, onderhoud, etc.
 • Het gebruik van een grote verscheidenheid aan wisselstroom-en GELIJKSTROOMVOEDINGSSCHEMA ’s bij afwezigheid van één leverancier, niet-gegarandeerde bronnen en het gedwongen gebruik van back-upvoedingssystemen (DG’ s, zonnepanelen en windgeneratoren).
 • Complexe technische implementatie van de noodzakelijke verplichte controle en boekhouding voor DC-systemen.
 • De complexiteit van het implementeren van betrouwbare massa – energieboekhouding van objecten.
 • De noodzaak om operationele informatie te verkrijgen over een groot aantal objecten tegelijk.
 • Hoge maatschappelijke verantwoordelijkheid en ernstige financiële gevolgen van communicatiestoringen bij ongevallen.

Toegankelijkheid voor zwaar transport, gebrek aan betrouwbare stroomvoorziening en een tekort aan gekwalificeerd personeel dwongen het bedrijf om technische oplossingen te zoeken voor grootschalige bewaking op afstand van technologische faciliteiten.

WEB SCADA ATM-OPLOSSING

Verzameling van gegevens over het energieverbruik van web SCADA ATM

In 2021 werd ATM – software-WEB SCADA ATM geïnstalleerd op de IHS-server in Johannesburg (Zuid-Afrika). Tijdens de testuitvoering bestreek het ATM-monitoringsysteem de steden en nederzettingen van Zambia en DR Congo: Lusaka, Coperbelt, Shawama, Lilayi, Mikomfma, Mpatamatu, Mikango, Katima, Kaangula, enz.

On-line monitoring van het energieverbruik werd gekoppeld aan de apparatuur van MTN, Airtel en Zamtel operators.

APPARATUUR OP VELDNIVEAU

Universele elektrische meters voor het monitoren van het energieverbruik van basisstations van mobiele netwerken in het ATM-systeem image2 van 6vorigvolgensluit
Monitoring van de toestand van de dieselgeneratorset, stedelijke voeding van de AC in het ATM-systeem

De technische complexiteit van het creëren van een systeem voor het monitoren van het energieverbruik van basisstations bestaat uit de aanwezigheid van volledig verschillende AC-en DC-voedingsbronnen en de complexiteit van het afstemmen van de uitschakeltijd van de apparatuur.

Om het “veldniveau” van gegevensverzameling te implementeren, hebben we Pilootapparatuur als PLC in het ATM-systeem geselecteerd.

De controle-apparatuur maakt volledige controle van de staat van de diesel generator set, de stad voeding van de AC, controle van de DC-voeding van batterijen en zonnepanelen.

Monitoring van de toestand van de dieselgeneratorset, stedelijke voeding van de AC in het ATM-systeem


Resultaat #1

In de online-modus wordt continue massabewaking van nood-en technologische parameters van een groot aantal gedistribueerde technologische faciliteiten uitgevoerd. Er is een analytisch systeem voor het nemen van administratieve beslissingen gecreëerd.


Monitoring van het energieverbruik van basisstations voor mobiele netwerken in het ATM-systeem

AC-en DC-controllers in het ATM-systeem maken, naast technologische controle en alarm, volledige energie mogelijk voor wisselstroom en directe stroom, uitgesplitst naar tarieven, dagzones, met afzonderlijke tarieven voor zonnepanelen, DG ‘ s en batterijen.

De eigenaardigheid van de boekhouding bestaat uit verschillende facturering van het “stadsnetwerk”, een back-upgenerator, zonnepanelen en zelfs batterijen.

Dat wil zeggen, het gebruik van het ATM-systeem maakte het mogelijk om het energieverbruik afzonderlijk in rekening te brengen voor regelmatig, noodgevallen, enz. modes uit verschillende bronnen.


Resultaat #2

Commerciële en technologische boekhouding van het energieverbruik voor alle modi wordt afzonderlijk uitgevoerd voor consumenten: MTN -, Airtel-en Zamtel-exploitanten, met afzonderlijke facturering per dagzones en AC-en DC-bronnen.


Monitoring van de HUAWEI-voeding in het ATM-systeem

Nu bewaakt het ATM-systeem de werking van HUAWEI-voedingen: ETR4890-A2, ETR48200-met 5 In 4, ETR48400-C9A2, ETR48600-met 11 A1, TP481000. Industriële routers werden gebruikt als kanaalvormende apparatuur, waardoor het mogelijk werd om videobewakingssystemen bij sommige faciliteiten extra te integreren.


Resultaat #3

Kleine “personeelskosten” en eenvoudige implementatie. Op dit moment voert het werkende personeel zelfstandig de installatie, configuratie en exploitatie van nieuwe faciliteiten uit.


Installatie van AC-en DC-meetregelaars in het ATM-systeem

Installatie van AC-en DC-regelaarsapparatuur wordt uitgevoerd zonder de consument los te koppelen en de werking van de BS te onderbreken.

Om de zelfinstallatie van apparatuur te vergemakkelijken, heeft ATM trainingsvideo ‘ s en instructies uitgebracht.Startpagina » BLOG » ATM-het systeem van de energiecontrole voor cellulaire netwerkbasisstations